Pelaajat

Curling on ennen kaikkea joukkuepeli. Curlingissa kaksi neljän (tai kolmen) hengen joukkuetta pelaavat toisiaan vastaan. Yleisin kilpailumuoto on kilpailu nelihenkisin joukkuein. Joukkueen pelaajia kutsutaan heittojärjestyksen mukaan nimillä: ykkönen, kakkonen, kolmonen ja nelonen. Pelaajien numerointi kertoo sen, että jokaisella joukkueen pelaajalla on oma määrätty tehtävänsä.

Jokaisessa päässä jokainen joukkueen jäsen heittää kaksi kiveä vastustajansa kanssa vuorotellen. Yhdellä joukkueella on siis heitettävänään kahdeksan kiveä jokaisessa päässä.

Ykkönen aloittaa jokaisen pään. Hänen on oltava erityisen hyvä heittämään määrämittaisia heittoja ja kyvykäs arvioimaan kiven nopeutta. Hänen tulisi olla myös voimakas harjaaja.

Kakkosen on hallittava määrämittaiset ja poistoheitot erittäin hyvin.

Joukkueen viidennen ja kuudennen kiven heittää kolmonen. Kolmonen on yleensä varakapteeni. Hänen on kyettävä kaikenlaisiin heittoihin ja ymmärrettävä taktiikka hyvin.

Nelonen on joukkueen viimeisten kivien heittäjä ja useimmiten joukkueen kapteeni. Häneltä vaaditaan taktista ja strategista osaamista kovankin paineen alla. Silloin kun hän ei ole heittovuorossa, on hän useimmiten teelinjan takana antamassa merkkejä ja harjaamassa vastustajan teelinjan ohittaneita kiviä.